Vrabčák 2021

 

Rybářský tábor – VRABČÁK 2021

V termínu od 2. července do 9. července 2021 se uskutečnil na rybníku Vrabčí hájek rybářský tábor, které ho se zúčastnilo dvacet malých rybářek a rybářů z celého regionu moravskokrumlovska.

Během sedmi dní si v praxi děti ověřily a vyzkoušely to, co se naučily při teoretické výuce v rybářských kroužcích, které navštěvovaly v rámci možností v Moravském Krumlově a ve Vedrovicích. Při zdolávání ryb zažily nejeden zajímavý i vzrušující zážitek a navázaly nová přátelství. Počasí nám poměrně přálo, rybí obsádka je v rybníku bohatá a byla při chuti, takže se nám podařilo ulovit celkem 478 kusu ryb. Největším úlovkem byl jeseter o délce 100 cm a kapr 92 cm.

I díky dobrému zázemí v budově, kterou nám poskytl náš Pobočný spolek Moravského rybářského svazu Moravský Krumlov, proběhl celý tábor bez komplikací a za splnění všech protiepidemických opatření.

Děkujeme tímto zejména členům výboru PS MRS Moravský Krumlov, kteří se na organizaci tábora podíleli a také Městu Moravský Krumlov, které na zajištění rybářského tábora 2021 finančně přispělo.

Za přípravu chutných obědů děkujeme Pohostinství Kulturní dům Vedrovice a za materiální zajištění rybářskými potřebami a krmivy firmám Rybářský sen Ivančice a GATEX Moravský Krumlov.

 

Letos to byl již 11. ročník rybářského tábora, které pořádáme a s kolegy vedoucími (Antonínem Špačkem a Radkem Ecklem) jsme si posteskli, jak nám ty děti odrostly.

Budeme se tedy těšit na rok 2022, kdy bychom se na Vrabčák opět vrátili, abychom další malé rybářky a rybáře provedli praktickým sportovním rybolovem na skvěle zarybněném revíru se spolehlivým zázemím.

 

Petrův zdar!

 

Za vedení tábora

Richard Janderka