Úvod

Vítejte na stránkách Rybářského spolku Vedrovice.

Tyto stránky slouží k propagaci rybářského sportu a obce Vedrovice.

Rybářský spolek Vedrovice vznikl na začátku devadesátých let dvacátého století, jako Rybářský spolek Zábrdovice. Většina našich členů je organizována v MO MRS Moravský Krumlov. Organizujeme také Rybářský kroužek pod hlavičkou MO MRS Moravský Krumlov.

Jsme volným spolkem rybářů, kteří se starají o místní rybník, jež se nachází v západní části obce Vedrovice, část Zabrdovice (od toho původní název spolku). Rozloha rybníka je cca. jeden hektar, s průměrnou hloubkou 1,5 m. Náš revír pravidelně zarybňujeme, jak násadou kapra 50-60 cm, tak násadou amura a kapra K2. V rybí obsádce naleznete také candáty, štiky a líny. Vzhledem k tomu, že je v rozumné míře zastoupena i bílá ryba (perlín, plotice i cejn), je zaručen dobrý rybolov.

Pravidelně organizujeme rybářské závody, na které zavítají rybáři z dalekého okolí (tímto zdravíme pana Čížka do Mohelnice). Protože podporujeme mladé rybáře, neplatí děti do patnácti let startovné.

Rekord závodů 2384 bodů je z roku 2012 (pan Martin Reim ze Židlochovic).

Náš spolek aktivně spolupracuje s družebním rybářským spolkem SRZ MO Vysoká pri Morave (SR) v rámci družební dohody Obce Vedrovice a Obce Vysoká pri Morave.

Petrův zdar

           Rybáři z Vedrovic